mandag den 9. december 2013

VIDEO: Sådan gik konference finalerne



I sidste spillerunde stod programmet på konference finaler, samt de afgørende kampe i de konferencer der ikke har en regulær finale. Her er et overblik over hvordan det gik.



MAC Championship Game, Bowling Green vs. #14 Northern Illinois

Hvis vi starter i en af de lidt mindre populære konferencer, hvor det skulle viser sig at forhåndsfavoritterne fra Northern Illinois ville blive lammet af Bowling Green's tempo i MAC finalen.



Bowling Green havde fart på, og kæmpe vinger bagud da de kunne gå til halftime, noget overraskende, med en førring på hele 31 - 13 over #14 Northern Illinois. Den førring var mere end hvad NIU kunne nå at indhente. Kampen blev reelt lukket med 2:44 tilbage med et 16 yards rushing touchdown af BG's RB Tarvis Greene til 47 - 20. NIU fik pyntet på resultatet med et touchdown 14 sekunder før tid til slutstillingen 47 - 27.

Highlights (MAC Network):



ACC Championship Game, #1 Florida State vs. #20 Duke

I AAC finalen stod #20 Duke overfor de ubesejrede #1 Florida State. Kampen startede lidt sløvt, men det stod hurtigt klart at der var en klar niveau forskel mellem de to mandskaber. Har du hørt navnet Jameis Winston? Hvis ikke, så skriv navnet på nethinden, han bliver stor en dag. Winston er true freshmen quarterback for FSU og har produceret 3820 passing yards og 38 passing touchdowns, som freshmen! Winston er lige nu top kandidat til at tage Heisman Trophy

Hverken FSU eller Duke kunne sætte point på tavlen i første quarter, men efter FSU kom i endzone i anden quarter, så de sig ikke tilbage, og bragte sig sikkert i land med en sejr på hele 45 - 7. FSU er dermed gået igennem sæsonen ubesejret og er nu klar til BCS Championship Game. 

Highlights (ACC Network):



Big Ten Championship Game, #2 Ohio State vs. #10 Michigan State

Inden denne kamp var der ret meget på spil. Ohio St. kom til kampen rangeret som #2 i college football med en ubesejret record. Ohio St. ville kunne forvente en plads i BCS Championship Game hvis de kunne tage Big Ten pokalen med hjem. 

MSU havde dog en anden plan med Big Ten finalen, og kunne som bekendt satte en kæp i hjulet for for Ohio St.'s BCS drømme med en sejr, og den mulighed havde MSU's defense tænkt sig at udnytte. Den offensive duo fra Ohio State, Braxton Miller (QB) og Carlos Hyde (HB) har været en altødelæggende duo, men imod MSU var det kun løbe angrebet der kom igang. MSU havde momentum igennem det meste af kampen indtil Ohio St. bragte sig i front for første gang i kampen med 5:36 minutter tilbage af kampen til stillingen 24 - 17. I fjerder quarter stod der dog MSU på alt og vandt Big Ten finalen 34 - 24. Med nederlaget til MSU er vejen til BCS Championship Game meget lang for Ohio St. Tilgengæld kan MSU glæde sig til Rose Bowl mod Stanford.

Highlights (ESPN):


MSU fansene var især begejstret for sejren, desværre udviklede festen sig til en riot. 


Tøj og møbler blev brændt af:


...og så måtte brandvæsnet tilkaldes:



SEC Championship Game, #5 Missouri vs. #3 Auburn

Lad os komme videre til SEC finalen. Her stod den på et opgør mellem de to helt store overraskelser i SEC. Misforstå mig ikke, Auburn er et talentfuld hold, men efter sidste sæsons nedtur med en 3 - 9 record var der ikke mange der havde regnet med at Auburn med en ny head coach ville være i top 3 og SEC finalen i år. 

Til de der fulgte med på nettet og live updates på instagram og facebook fik en godbid. SEC finalen skulle vise sig at blive en fantastisk kamp. Auburn kom til kampen med en super sejr over Alabama i bagagen.

Kampen svingede frem og tilbage, men en af dit helt store spillere i kampen var Tre Mason, Auburn RB. Mason stod for en 304 yards rushing præstation og 4 touchdowns, og satte uden tvivl sit præg på kampen med en SEC Championship Game Rushing Record. I fjerde quarter vippede momentum over til Auburn og kunne med to ubesvarede touchdowns lukke kampen til stillingen 59 - 42. 

Highlights (CBS Sports):


Big 12 afgørelsen, #25 Texas vs. #9 Baylor

I Big 12 er der som sådan ikke en regulær finale. Den der slutter sæsonen som nummer 1 i konferencen vinder pokalen. 

Der var to kampe i Big 12 som skulle afgøre hvem der ville vinde pokalen. I den anden kamp spillede #17 Oklahoma mod #6 Oklahoma State som var en kamp hvor OKLA ikke havde noget at spille for i Big 12 regi, men kunne ødelægge OKST's chance for at vinde Big 12 ved at slå dem. OKLA endte da også med at ruinere drømmen for OKST med en sejr på 33 - 24 med to touchdowns indenfor de sidste 19 sekunder. Du kan se highlights fra kampen her (link).

Resultatet af kampen mellem OKLA og OKST gjorde at Baylor med en sejr over Texas kunne få Big 12 pokalen med hjem i skabet. 

Indtil halftime vaklede kampen frem og tilbage, og begge hold kunne gå i omklædningsrummet med en stilling på 3 - 3. I trejde quarter kom der dog gang i tingene for Baylor med en solid quarter dannede fundamentet for sejren på 30 - 10.

Highlights: (ESPN):



Highlights (FOX Sports):



Pac-12 Championship Game, #7 Stanford vs. #11 Arizona State

Der var med sikkerhed ikke mange der havde regnet med ASU i Pac-12 finalen før sæson start, men ASU har chocked the world. Desværre for ASU skulle finalen spilles imod et hold der efterhånden er på samme niveau som da Andrew Luck stod bag centeren. 

Kampen startede godt for begge hold, men Stanford havde et gear mere og kunne gå til pause med en førring på 28 - 14. Siden halftime kunne ASU ikke komme i nærheden af at sætte flere point på tavlen, hvilket gav Stanford en sikker sejr i Pac-12 finalen, og en billet til Rose Bowl. 

Highlights (Pac-12 Network):



Highlights (ESPN):



AAC afgørelsen, #16 UCF vs. SMU

Ligesom Big 12 har AAC (American) ikke et regulær finale. #19 Louisville havde tidligere på sæsonen tabt til UCF, så hvis hvis bare UCF kunne hive en sejr i land over SMU ville de være sikre på pokalen, ligegyldigt udfaldet af kampen mellem Louisville og Cincinnati, pga. tie-break. Louisville vandt kampen over Cincinnati 31 - 24.

I kampen mellem UCF og SMU var startede ikke helt som UCF havde håbet på, og ved halftime var SMU overraskede foran 10 - 3 over favoritterne fra UCF. I pausen fik UCF dog rettet op på tingene og satte SMU på plads i tredje quarter med 14 point. Kampen sluttede med en sejr til UCF på 17 - 13.

Highlights: (UCF Athletics):



C-USA Championship Game, Rice vs. Marshall

I konference C-USA stod finalen mellem Rice og Marshall der begge har haft en både positiv men også lidt svingende sæson. Internt i C-USA har begge hold klaret sig rigtig godt, kun med et nederlag i konference, så der var lagt op til i kamp mellem to jævnbyrdige hold. 

Jævnbyrdigheden var der dog ingen der havde fortalt Rice om, som stormede hen over Marshall fra første quarter. Kampen sluttede med en sikker sejr til Rice på hele 41 - 24. Senior runningbacken fra Rice, Charles Ross, spillede i særdeles hed en flot kamp med 109 rushing yards på bare 18 forsøg, og 2 touchdowns. 

Highlights (ESPN):



Mountain West Championship Game, Utah State vs. #23 Fresno State

Som rosinen i pølleenden har vi finalen i den lidt mindre populære konference MW (Mountain West). Fresno State var før kampen klart favoritter til at tage sejren, og havde kun et nederlag med i bagagen, fra deres sidste regular season kamp imod San Jose State. 

Den kommende NFL quarterback Derek Carr  (lillebror til FA NFL QB David Carr), spillede en ret god kamp på trods af hans 2 interceptions. Carr nåede helt op på 404 passing yards og 3 touchdowns. Utah State scorede 10 ubesvarede point i fjerde quarter, men comeback forsøget kom for sent, og Fresno State kan kalde sig MW Champs med en sejr på 24 - 17.

Highlights (Mountain West Network):



Bemærk!

Sun Belt Conference har heller ikke en regulær finale. UL-Lafayette havde med en spillerunde tilbage allerede sikret sig Sun Belt pokalen. I UL-Lafayette's sidste kamp i år spillede de imod Southern Alabama i en kamp uden betydning. Du kan se highlights fra kampen her (link). Southern Alabama vandt i overbevisende 30 - 8.


Ingen kommentarer :

Send en kommentar